1. august 2012

Egons første datadings

En dings med skjerm og programvare som ligner hva vi hadde for 30 år siden. Men veldig lærerikt.


Egon fyller to år.  Han er verdens herligste gutt. Aktiv men ikke noen villbass, mye blid og med en latter som gjør at andre barn finner på ablegøyer for å få ham til å le.  Han har et under gjennomsnittlig ordforråd. 

Denne dagen får Egon sin første "data-dings", en leke-datamaskin.  Den ser ut som en veldig liten bærbar maskin, og har en bitteliten svartgrønn skjerm der pixelene er godt synlige firkanter.  Maskinen har for denne bloggen, to relevante funksjoner; 1- når barnet trykker en tast uttaler den bokstaven og spiller av en liten morsom animasjon, 2- den har et spill der en bokstav vises og barnet skal trykke tilsvarende tast innen en viss.

Denne var genial.  Egon har brukt den mye og lært mye av den.  Man lærer både navnet på bokstavene på norsk, og man øves i hvilke store og små bokstaver som hører sammen.  Lærepotensiale i maskinen er nok oppbrukt nå et halvt år etter, men han bruker den fortsatt, selv om han nå har tilgang til mer fargerik og høyoppløst programvare.  Maskinen er en solid sak som tåler en toårings ikke alltid like fintfølende bruk.

Vår maskin har ikke QWERTY-tastatur. Det hadde vært veldig lurt i forhold til overgang til ordentlig tastatur senere. Jeg har sett i kataloger at dette nå finnes, og jeg anbefaler å kjøpe denne varianten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar