13. april 2013

Apper for å tegne bokstaver

Etter at man kjenner igjen de ulike bokstavene, kan man fortsette med å tegne dem selv. Det finnes "uendelig" mange apper for å lære å tegne bokstaver, som det finnes uendelig mange varianter av andre apper jeg skriver om. Her er en kort omtale av de fire vi har testet. De omtales i den rekkefølgen det er naturlig å ta dem i bruk


Tracing ABC

Dette er en av mine favorittprogrammer. Det er en av de mange appene der det vises en bokstav som man skal tegne oppå, men det som gjør denne spesielt egnet til å starte med, er at man guides av stjerner som kommer til syne. Det betyr at man ikke behøver å klare å følge en hel strek, men kan gå fra stjerne til stjerne. Det finnes også to ulike vanskelighetsgrader, en hard hvor streken blir der man tegner, og en lett der streken kommer riktig om man beveger seg i noenlunde riktig retning.

Det er rikelig med belønning, og man kan også tegne sifre, former og til og med hele ord.

Write ABC (LearnABC)

Dette er et enkelt program for å lære å skrive små og store bokstaver, samt tallene opp til 30. Spillet mangler belønning bortsett fra en litt flat mannsstemme ("man tar den stemmen man har") og spillet virker enkelt i sin oppbygning. Det vises en bokstav og barnet tegner en hvit strek oppå bokstaven. Dersom man kommer utenfor den røde malen, stopper tegningen. Noe som er smart med appen, er at foreldrene kan tegne først for å lage en "oppskrift". Denne vises til barnet før hver tegning slik at de lager linjene i riktig rekkefølge.

Jeg klarer ikke helt å bli glad i dette programmet og det har heller ikke høyere karakter enn 3,5 på Google Play. Men Egon velger derimot selv ofte denne appen, og det er jo det som er det vesentligste kriteriet.

Alphabeth writing

Dette er også en app der man skal tegne oppå en bokstav (følge strekene). I motsetning til Write ABC så gir ikke denne noen tilbakemelding før man er ferdig med bokstaven, og tilbakemeldingen er heller ikke særlig inspirerende. Vi testet den , men bruker den ikke. Det er mulig den er fin om man allerede er ganske god til å skrive bokstaver.

Kids Learn n write ABC

Dette tar tegningen et steg videre. Her får ikke barnet lengre noen støtte av bokstaver det skal tegne oppå. De skal tegne bokstavene, men tegne ved siden av. Dette er derfor ikke det programmet man starter med. Vi har ikke begynt å bruke det skikkelig ennå, men det virker som det er bra. Det er fine tegninger og grei oppbygging. Imidlertid er det litt dårlig plass til å skrive på en syv-tommer skjerm. Så lenge man sitter sammen med barnet, er et kanskje like greit å bruke et tegneprogram (eller en vanlig tavle /papir).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar