10. april 2013

Kjenne igjen bokstaver med Pankratzs apper

Det er viktig å kunne koble lyd og bokstav sammen. Pankratz har en enkel, men effektiv app for dette.


http://www.pankratz.tk/android
Rene Pankratz har laget noen veldig enkle apper, men de fungerer. De finnes i ulike versjoner, men de er bygget over samme lest; kort med 8 tilfeldige bokstaver vises på skjermen, Rene sier en bokstav og så skal barnet trykke riktig bokstav. Enkelt og greit.

I tillegg kan man stille inn hvor mange bokstavkort som skal vises på en gang og man kan velge hvilke bokstaver man skal bruke. Dette er nyttige innstillinger i en tidlig fase.

Spillet kunne godt gitt mer avanserte belønninger og
særlig viktig er dette i begynnelsen når barnet feiler mye. Jeg kompenserte for dette ved å
juble og klappe (eller noe slik) selv. Det slår jo uansett alle belønningssystemer man kan bygge. Nå velger Egon ofte å spille dette spillet egenhånd.

http://www.pankratz.tk/android
Ellers er spillet på engelsk. Om dette er en fordel eller ulempe, har jeg ingen forutsetninger for å si noe om, men Egon har i alle fall lært bokstavene også på engelsk, hvilket ikke var planlagt. På den andre siden bruker han ofte en engelske lyden når han skal si bokstavene a, e og i for de norske bokstavene hvilket ikke vil være helt heldig når han skal danne ord en gang. Men det er lenge til skolestart :-)

Spillet finnes også for tall, farger og former. Gå til denne siden for å se hva Rene tilbyr for Android. Jeg tror ikke spillet finnes for Apple-produkter, men det finnes sikkert noe som ligner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar