7. april 2013

Bli kjent med bokstavene

For å bli kjent med bokstavene, har vi for det meste brukt andre leketøy som jeg skrevet om tidligere, som lekedatamaskinen, puslespill, bøker, plakat og kjeks, men også apper. Her er fire av dem:


Det er særlig én som har slått an; Kids ABC Letters. Dette er et program bestående av flere deler. En av delene er å pusle bokstaver ut fra brikker. Dette er forholdsvis enkelt, og egner seg derfor godt for mindre barn. Når man holder på med dette er det vanskelig å ikke lære formen på bokstavene.

Noe tilsvarende finner man i appen Kids Puzzles ABC. Denne er i utgangspunktet enda enklere, da det bare er tre brikker for hvert puslespill; en stor bokstav en liten og et dyr. Ulempen er at dyrene er tilpasset det engelske språket. Dette er et ypperlig begynnerprogram for barna! Spillet har også flere vanskelighetsgrader, tilpasset eldre barn.

Vi har også testet Kids ABC Alphabeth Puzzle. Her pusler du først et dyr, og når man er ferdig, kommer ordet til dyret opp. Man kan så trykke på de ulike bokstavene å høre bokstavlydene. Jeg regner denne for den svakeste av de tre programmene jeg omtaler her, fordi mye av tiden går til å pusle dyret, og fordi det blir litt for mye knyttet opp til engelsk. Oversatt til norsk ville det vært mye bedre.

En annen del av Kids ABC Letter som Egon er blitt glad i, er "identifying letters in context". Her blir man
presentert for et ord og skal finne den bokstaven som stemmen i spillet presenterer. Siden det er engelsktalende stemme, må man være forberedt på å oversette en stund. Denne delen ligner i logikk på Pankratz sin app som jeg skal skrive om i neste innlegg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar